A Ducati elégedetten fogadta, hogy Bagnaia fölé kerekedett Martín

P1racenews AI automatikus összefoglalója:


Gigi Dall’Igna méltatta Francesco Bagnaiát és a Ducati Corse összes munkatársát a tavalyinál is dominánsabb év után.

A Ducati Corse általános igazgatója, Gigi Dall’Igna méltatta Francesco Bagnaiát és kiemelte, hogy mennyire jól kezelte a nyomást az egész szezon során. Bár nem volt mindig a leggyorsabb, mégis sikerült legyőznie Jorge Martínt. Dall’Igna köszönetet mondott a munkatársaknak és elmondta, hogy a márka szempontjából jobb, hogy a címvédő lett a világbajnok.

Francesco Bagnaia-nek az idei szezon feléig nagyon jól ment, és úgy tűnt, hogy simán meg tudja védeni a világbajnoki címét. Azonban a montmelói horrorbukás visszavetette, míg Jorge Martín nagyszerű formában volt. Bár Martín sok pályán gyorsabb volt, Bagnaia jól kezelte a nyomást, és ez nagyon fontos volt a sikeréhez.

A Ducati évek munkája után visszajutott az élre, és a 2021-es szezonban fantasztikus eredményeket értek el. A csapat 17 időmérőn és főversenyen is az élre került. Dall’Igna hálával nyilatkozott az alkalmazottaknak és büszke volt a munkájukra.

Bagnaianak idén más helyzetben kellett harcolnia az egyéni világbajnoki címért, mint tavaly. Nem csak a versenyzők között kellett megküzdenie, hanem a saját csapattársa, Martín ellen is. Bár sokan attól tartottak, hogy a csapatsegítés miatt hátrányban lesz, végül nem történt ilyen, és a márka számára is a jobbik forgatókönyv valósult meg.

Tovább a cikkhez

Kapcsolódó bejegyzések